Call: 406-74-59 | Email: vua@nau.edu.ua

Квітнева загальноуніверситетська стратегічна сесія


Основні напрямки Стратегії розвитку Національного авіаційного університету до 2030 року

Функціональна стратегія управління

Розвиток Університету має відбуватися на основі застосування принципів стратегії управління, у процесі якої проектується та реалізується стратегічна програма, вирішуються завдання щодо функціонування Університету. Основне призначення управління, виходячи із розробленої Стратегії, забезпечити успіх Університету на основі ефективного використання внутрішніх можливостей з урахуванням викликів зовнішнього середовища.

Освітній процес

Концептуальним напряком освітньої діяльності є закріплення лідерських позицій Університету у сфері національної вищої освіти та підготовки конкурентоспроможних фахівців в першу чергу авіаційно-космічної галузі як на національному, так і світовому рівнях.

Розвиток і трансфер наукових досліджень

Досягнення Університетом світового рівня якості освітніх послуг неможливе без перетворення його наукової діяльності у пріоритетний напрям на шляху реалізації місії. Наукова діяльність та науково-дослідницька робота в Університеті мають базуватися на концептуальних принципах безперервності, актуальності, інноваційності та стратегічної спрямованості на загальносвітові тенденції.

Інтернаціоналізація. Розвиток міжнародних зв’язків та стратегічного партнерства

Досягнення міжнародних стандартів якості освіти та наукових досліджень неможливе без упровадження досвіду провідних зарубіжних освітньо-наукових установ у навчальний процес та у сферу наукової діяльності Університету.

Молодіжна політика в контексті стратегічного розвитку

Молодіжна політика Університету спрямована на створення сприятливих умов для успішної соціалізації та ефективної самореалізації студентів у процесі навчання і подальшої професійної кар’єри, розвиток духовного, професійного та інноваційного потенціалу молоді, а також виховання і гармонійний розвиток високоосвіченої, національно-свідомої людини, здатної до саморозвитку й самовдосконалення, з активною громадянською і соціальною позицією.

Кадрова політика як складова розвитку людського потенціалу

Кадрова політика – це стратегічний напрямок в управлінні персоналом Університету, що ґрунтується виключно на професійних і етичних якостях особистості, спадкоємності та традиціях Університету. Вона є пріоритетним чинником для формування освітнього і наукового потенціалу Університету в контексті реалізації його місії і сталого інноваційного розвитку та глобальної взаємодії.

Інформатизація діяльності та інноваційний менеджмент

Функціонування сучасного закладу вищої освіти передбачає прийняття й реалізацію науково та економічно обґрунтованих управлінських рішень, ефективність яких безпосередньо залежить від наявності, форм збереження, процедур обробки і передачі відповідного інформаційного контенту, рівня реалізації інформаційно-комунікаційних процесів.

Розвиток матеріально-технічної бази

Пріоритетним напрямком і необхідною умовою для реалізації місії та інноваційних програм розвитку Університету є зміцнення його матеріально-технічної бази, її вдосконалення і досягнення рівня, що відповідає сучасним світовим стандартам.

Have any Question or Comment?

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *